Gazdă: Au Gust Festival

Temă: “Roada”

 

 

 

Concursurile “Au Gust” 2023

Roadă (Dicționaru limbii românești, August Scriban, Iași 1939)

roádă f., pl. e (d. rod 1). Rod, poamă, fruct: la lună, la săptămînă îșĭ umplu cu apă mîna și se duse ca să vadă de ĭ-a dat […] roadă (P. P.)

De la fructele însorite, maturate sub razele verii timpurii, până la eforturile unui an întreg,

“Roada” este o metaforă a procesului de dezvoltare umană – de la însămânțare până la recoltare.

Momentul potrivit pentru a culege roadele este esențial pentru a le aduce la maturitatea optimă.

 

JURIU 2023

Categoria FOTOGRAFIE

Categoria TEXT

Categoria VIDEO

Juriul ONORIFIC

Despre concursuri​

Concursurile de fotografie, video şi text, inițiate în cadrul Festivalului “Au Gust” experimentează agri-cultura. Ele au ca scop valorificarea capacității participanților de a-şi exprima, în mod creativ, gândurile,  ideile şi imaginația prin intermediul filmului, prozei, versurilor sau fotografiei. Astfel dorim să stimulăm creativitatea tinerilor din țară. Acțiunile noastre chestionează rolul său în societatea de azi, în special printre tineri. Pentru aceasta am lansat concursurile de foto, video si text cât și rezidenta artistică, care în fiecare an abordează un subiect legat de agricultură.

Concursurile Au Gust au  devenit o platformă care încurajează experimentarea artistică și oferă  oportunități egale pentru toți participanții. Datorită colaborărilor noastre cu  festivalul de film documentar Moldox, câștigătorul sau câștigătoarea concursului  de video are oportunitatea de a se afirma în lumea filmului documentar național. Fotografiile câștigătoare au privilegiul de a fi expuse în cadrul expozițiilor temporare (Flanneries quotidiennes, Toulouse 2020 ; si expoziția in cauza :  Régards Croisés, Bordeaux 2022). Iar cele mai iscusite scrieri sunt publicate în  revista literară pentru tineret Roua Stelară. 

Anul acesta lansăm a 4-a ediție a  concursurilor de fotografie, video şi text, cu obiectivul de a promova, în continuare, tinerele  talentueuse. Subiectele propuse la edițiile anterioare : 

  • Subiect 2020 : “Amintiri din trecut și viitor.”
  • Subiect 2021 : Sămânță, o viață : de la origini până pe mesele noastre, o explorare a spațiului agricole.
  • Subiect 2022 “Rădăcini”
  • Subiect 2023 ” Roada”

Expoziție online