Gazdă: Au Gust AgriCulturale

Temă: “Rădăcini”

Data limită a concursului/ transmitere a lucrărilor: 1 august 2022

Premii: Workshop, expoziție, publicație, goodies 

— Categorie: Fotografie, Text,

 Eligibilitate: Deschis pentru categoria de vârsta 14-30 ani

— Categorie: Video

 Eligibilitate: Deschis pentru categoria de vârsta 16-30 ani

Acest open call reprezintă oportunitatea de a expune în cadrul Festivalului Au Gust și de a fi selectionat-ă pentru a participa la atelierele prevăzute de către juriul concursurilor. Lucrările selectate vor fi expuse în cadrul celei de-a 5-a ediții, în perioada 13-14 august 2022, la Casa de Cultură, Durlești. Gala de premiere va avea loc sâmbătă 13 august la Casa de Cultura din Durlești.

Căutăm lucrări care provoacă modul în care gândim și pun la îndoială ideile prestabilite prin experimentare, documentare, călătorii, peisaje urbane, sau orice altă abordare unică. Concursul este deschis reprezentărilor vizuale care folosesc diferite medii precum fotografia, video, text și abordează în creațiile sale subiectul “Rădăcini”.

Pentru a descărca regulamentul de participare te rugam să accesezi pagina noastră linktree direct aici – august.fest. Participanții trebuie să trimită pe adresa de e-mail: concurs.augustfest@gmail.com cu Subiectul: “Concurs Categoria 2022”. Creațiile vor fi denumite astfel: numeprenumeautor_titlulucrare. 

JURIU 2022

Categoria FOTOGRAFIE

Categoria TEXT

Categoria VIDEO

Despre concursuri​

Concursurile de fotografie, video şi text, inițiate în cadrul Festivalului “Au Gust” experimentează agri-cultura. Ele au ca scop valorificarea capacității participanților de a-şi exprima, în mod creativ, gândurile,  ideile şi imaginația prin intermediul filmului, prozei, versurilor sau fotografiei. Astfel dorim să stimulăm creativitatea tinerilor din țară. Acțiunile noastre chestionează rolul său în societatea de azi, în special printre tineri. Pentru aceasta am lansat concursurile de foto, video si text cât și rezidenta artistică, care în fiecare an abordează un subiect legat de agricultură.

Concursurile Au Gust au  devenit o platformă care încurajează experimentarea artistică și oferă  oportunități egale pentru toți participanții. Datorită colaborărilor noastre cu  festivalul de film documentar Moldox, câștigătorul sau câștigătoarea concursului  de video are oportunitatea de a se afirma în lumea filmului documentar național. Fotografiile câștigătoare au privilegiul de a fi expuse în cadrul expozițiilor temporare (Flanneries quotidiennes, Toulouse 2020 ; si expoziția in cauza :  Régards Croisés, Bordeaux 2022). Iar cele mai iscusite scrieri sunt publicate în  revista literară pentru tineret Roua Stelară. 

Anul acesta lansăm a 3a ediție a  concursurilor de fotografie, video şi text, cu obiectivul de a promova, în continuare, tinerele  talentueuse. Subiectele propuse la edițiile anterioare : Subiect 2020 : “Amintiri din trecut și viitor.” Sujet 2021 : Sămânță, o viață : de la origini până pe mesele noastre, o explorare a spațiului agricole.

Expoziție online