Despre noi

Festivalului Strugurilor Timpurii Au Gust este un eveniment care promovează Agri-Cultura ca o fuzionare dintre agricultură și cultură – prin noi tehnici, idei, realizări din agricultura eco-responsabilă, antreprenoriat și intervenții culturale de fotografie, film, poezie și muzică.

Axa prioritară a festivalului este promovarea producătorilor eco-responsabili de struguri și fructe de sezon. Obiectivul nostru este ajutăm producătorii în perfecționarea procesului tehnologic de producere și comercializare a producției, în augmentarea calității și a notorietății.

Axa secundară a festivalului este încurajarea coeziunii sociale și dezvoltarea unei comunități unite în Durlești prin amenajarea urbană a centrului orașului – loc istoric cu o valoare simbolică semnificativă pentru comunitatea locală.

În paralel cu evenimentul de bază noi am mai inițiat și Festivalul Strugurilor Timpurii pentru Copii AU GUST, în cadrul căruia producătorii donează stuguri în grădinițe. Această inițiativă are ca scop crearea unei relații de încredere între consumatorii locali și producători, totodată asigurând copiilor un aces la fructe de calitate. Până în prezent, două grădinițe din Durlești au beneficiat de aceste donații.

Program ediția 2020

Festivalul în aer liber. În fața Casei de cultură din Durlești

Anul acesta festivalul se va desfășura în doi timpi. Ca să puteți beneficia de eveniment în integralitate, totdată respectând normele sanitare referitoare la Covid-19, organizatorii festivalului au divizat programul festivalului. O parte din acesta va avea loc în aer liber, iar cealată parte online. Contactați-ne și urmăriți-ne pe platformele noastre sociale!

16 august

10:00-18:00

Târg de struguri, de fructe de sezon și produse de artizanat cu posibilitate de comandare în prealabil la numărul de telefon 06 98 01 776 dar și pe Madein.md unde găsiți o selecție de producători și artizani AuGust. Va așteptam la adresa Alexandru cel Bun 5, Durlești (în fața casei de Cultură din Durlești).

Expoziție cu participanții la concursul "Amintiri din trecut și viitor".

20:00

23 august

10:00-18:00

Târg de struguri, de fructe de sezon și produse de artizanat cu posibilitate de comandare în prealabil la numărul de telefon 06 98 01 776 dar și pe Madein.md unde găsiți o selecție de producători și artizani AuGust. Va așteptam la adresa Alexandru cel Bun 5, Durlești (în fața casei de Cultură din Durlești).

Expoziție cu participanții la concursul "Amintiri din trecut și viitor".

Festivalul On line

17 august

16:00

Prezentarea concursurilor Au Gust pe Facebook si Igtv.

18:00 - 19:00

Salonul comunitar - sesiunea 1 de conversații animată de Primăria Mea - pe Facebook și Igtv.

18 august

16:00

Atelier de sculptură în lemn cu Artiom Vizitiu - pe Facebook si Igtv.

18:00

Instruire în protecția antierozională a solurilor în plantațiile de viță de vie cu Asociația BIOS - pe Facebook si Igtv.

19 august

18:00

Atelierul urban, plantarea căpșunului la balcon cu Parascovia Sava, șefa laboratorului Arbuști fructiferi și căpșun la IP IȘPHTA - pe Facebook si Igtv.

20 august

16:00

Atelier de instruire, de recoltare și curățare a strugurilor. Procesul de ambalare, păstrare, etc. cu Tudor Cazac, IP IȘPHTA, direcția Viticultură - pe Facebook și Igtv.

18:00

Atelier “Compost: ce este și cum se face?” cu Gabriela Isaac de la Ecovisio.

21 august

Salonul comunitar - sesiunea 2 de conversații animată de Rețeaua Națională LEADER în Moldova și Solidarity Fund PL - pe Facebook și Igtv.

22 august

16:00

Atelier de pictură în vin cu Centrul de tineret Durlești - pe Facebook și Igtv.

18:00

Atelier “Ce facem cu frunzele?” cu Gabriela Isaac de la Ecovisio - pe Facebook și Igtv.

23 august

19:30

Concertul Au Gust Online, oferit de partenerul nostru LignumArt - pe Facebook și Igtv.

Artista în reședință

WEB_Cristina_4

Pentru ediția actuală a Festivalului Strugurilor Timpurii am invitat-o pe artista Cristina Călăraș să contribuie printr-o creație artistică la eveniment. Intervenția ei are loc sub forma unei reședințe artistice.

Cristina Călăraș este artistă plasticiană și coordinatoare de proiecte și evenimente culturale în orașul Toulouse din Franța. Artista caută maniere de a pune în valoare cultura si tradițiile moldovenești prin creațiile sale.

În cadrul festivalului Cristina va produce o operă plastică care va reflecta interesul pe care îl partajăm pentru strugurii moldovenești. Lucrarea ei va fi dezvăluită după data de 16 august, iar artista ne va demonstra procesul ei creativ. Urmăriți-o pe Cristina Călăraș pe Instagram: @ms.cristina.calaras

Rătăcire, 2017, format A3, acuarelă și cerneală chinezească.

Pădure neagră, 2016, format A3, cerneală chinezească cu peniță.

Struguri, 2019, format A3, acuarelă și cerneală chinezească.

Edițiile precedente

Partenerii festivalului

Contactează-ne!

contact.augustfest@gmail.com

+373 (0)69 801 776

Vrei să contribui și tu la festival? Scrie-ne sau dă-ne un telefon. Cu ce scop? Ca să susții producători autohtoni respectuoși față de mediu și să participi la construcția unei societăți angajate pentru comunitate.

Plan de acces

Adresa

Alexandru cel Bun 5
Orașul Durlești
În fața Casei de cultură

Transport

Minibus nr. 101, 124
Troleibus nr. 35
Autobus nr. 11
Loc de parcare